微信刷題,考證常用
  • 所屬考試大學英語四級試題庫
  • 試題題型【閱讀理解 Section C】
試題內容

Passage Two
Questions 51 to 55 are based on the following passage.

  
   In the past, falling oil prices have given a boost to the world economy, but recent forecasts for global growth have been toned down, even as oil prices sink lower and lower. Does that mean the link between lower oil prices and growth has weakened?
  Some experts say there are still good reasons to believe cheap oil should heat up the world economy. Consumers have more money in their pockets when they’re paying less at the pump. They spend that money on other things, which stimulates the economy.
  The biggest gains go to countries that import most of their oil like China, Japan, and India. But doesn’t the extra money in the pockets of those countries’ consumers mean an equal loss in oil-producing countries, cancelling out the gains? Not necessarily, says economic researcher Sara Johnson. “Many oil producers built up huge reserve funds when prices were high, so when prices fall they will draw on their reserves to support government spending and subsidies (補貼) for their consumers.”
  But not all oil producers have big reserves. In Venezuela, collapsing oil prices have sent its economy into free-fall.
  Economist Carl Weinberg believes the negative effects of plunging oil prices are overwhelming the positive effects of cheaper oil. The implication is a sharp decline in global trade, which has plunged partly because oil-producing nations can’t afford to import as much as they used to.
  Sara Johnson acknowledges that the global economic benefit from a fall in oil prices today is likely lower than it was in the past. One reason is that more countries are big oil producers now, so the nations suffering from the price drop account for a larger share of the global economy.
  Consumers, in the U.S. at least, are acting cautiously with the savings they’re getting at the gas pump, as the memory of the recent great recession is still fresh in their mind. And a number of oil-producing countries are trimming their gasoline subsidies and raising taxes, so the net savings for global consumers is not as big as the oil price plunge might suggest.

1.[單選題]What does the author mainly discuss in the passage?
  • A.The reasons behind the plunge of oil prices.
  • B.Possible ways to stimulate the global economy.
  • C.The impact of cheap oil on global economic growth.
  • D.The effect of falling oil prices on consumer spending.
  • 解題思路:點睛主旨題。文章第一段點明了主題“低油價和經濟增長之間的關系”,后文也都在討論油價下跌對全球經濟增長的影響。C選項表述符合文章主旨,因此答案為C項。
2.[單選題]Why do some experts believe cheap oil will stimulate the global economy?
  • A.Manufacturers can produce consumer goods at a much lower cost.
  • B.Lower oil prices have always given a big boost to the global economy.
  • C.Oil prices may rise or fall but economic laws are not subject to change.
  • D.Consumers will spend their savings from cheap oil on other commodities.
  • 解題思路:定位根據題意可定位到文章第二段。點睛細節題。第二段提到,消費者在汽油上的花費減少時,他們會把省出的錢花在其他東西上,這樣就會刺激經濟。D選項符合此意,正確答案為D項。
3.[單選題]What happens in many oil-exporting countries when oil prices go down?
  • A.They suspend import of necessities from overseas.
  • B.They reduce production drastically to boost oil prices.
  • C.They use their money reserves to back up consumption.
  • D.They try to stop their economy from going into free-fall.
  • 解題思路:定位根據題意可定位到文章第三段。點睛細節題。第三段最后提到,石油生產者會利用自己的儲備資金來支持政府開銷和補貼他們的消費者。C選項符合此意,正確答案為C項。
4.[單選題]Why haven’t falling oil prices boosted the global economy as they did before?
  • A.People are not spending all the money they save on gas.
  • B.The global economy is likely to undergo another recession.
  • C.Oil importers account for a larger portion of the global economy.
  • D.People the world over are afraid of a further plunge in oil prices.
  • 解題思路:定位根據題意可知本題需綜合全文回答。點睛推斷題。如今油價下跌帶來的全球經濟效益大不如前。原因之一是現在更多的國家是石油生產大國,所以遭受油價下降之苦的國家占了全球經濟的更大份額。而人們從油價中節省下來的錢又由于擔心經濟危機而不愿意消費,故A項正確。
5.[單選題]How does Carl Weinberg view the current oil price plunge?
  • A.It is one that has seen no parallel in economic history.
  • B.Its negative effects more than cancel out its positive effects.
  • C.It still has a chance to give rise to a boom in the global economy.
  • D.Its effects on the global economy go against existing economic laws.
  • 解題思路:定位根據題干中的Carl Weinberg可定位到文章第五段。點睛細節題。第五段第一句提到,Carl Weinberg認為油價暴跌帶來的負面影響超過了積極影響。B選項符合文意,正確答案為B項。
大學英語四級在線題庫
  • 參考答案:C,D,C,A,B
买网易彩票安全吗